10 redenen om gezond te eten die niets met afvallen te maken hebben!

 

Als je wat zwaarder bent en altijd moet opletten wat je eet, is het gemakkelijk om jaloers te zijn op die slanke collega die alles maar lijkt te kunnen eten. Maar dat is niet nodig! Wees blij en dankbaar dat jij je lichaam voorziet van goede voedingsstoffen die jou sterk en gezond maken. Die collega kan namelijk wel slank zijn, maar er zijn nog veel meer redenen waarom ook zij maar beter zo snel mogelijk kan beginnen met gezond eten.

Hier lees je ze:

1. Het maakt je gelukkiger! Het eten van gezonde voeding heeft een positief effect op je stemming. Omega-3 vetten en vitamine D zijn bevorderlijk voor je stemming. Tekorten zijn gerelateerd aan depressies. Eet daarom regelmatig omega 3 eieren, vette vissoorten zoals zalm, sardines en makreel en een avocado op zijn tijd.

2. Het eten van ongezonde voeding vermindert je cognitieve vaardigheden en laat het brein krimpen. Het eten van voeding die rijk is aan omega-3 vetten daarentegen verbetert juist de cognitieve vaardigheden en zorgt ervoor dat jij alert en gefocust je werkt kunt doen.

3. Het verbetert je weerstand. Een voedingspatroon dat rijk is aan alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt, draagt eraan bij dat jij vol energie de dagen doorkomt en niet of minder snel ziek wordt.

4. Je hebt een lagere kans op hart- en vaatziekten als je gezond eet. Sterven aan een hartziekte is momenteel de grootste doodsoorzaak voor vrouwen. Gezond eten verlaagt je kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, of je nou overgewicht hebt of niet.

5. Voeding kun je zien als de benzine voor het lichaam. Als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, zal het jou geven wat jij nodig hebt: kracht en energie om alles te doen wat je maar wilt.

6. Je huid is niet alleen gezonder als je voldoende vocht, vitaminen en mineralen binnenkrijgt, maar ziet er dan ook beter uit. Wie wil er nou niet met een stralende huid op zijn of haar werk verschijnen?

7. Je hebt een betere stoelgang als je een gezond, gevarieerd voedingspatroon hebt. Koop bijvoorbeeld eens biologische edelgistvlokken, vol met B vitaminen, foliumzuur en mineralen. Je voeding bevat dan voldoende vezels en vocht, zodat de ontlasting zich soepeler door de darmen kan bewegen. Ontzettend fijn om elke dag zonder moeite naar het toilet te kunnen en zonder opgeblazen gevoel rond te hoeven lopen.

8. Het is goedkoper. Dit zou je misschien niet direct denken want niet alle gezonde voedingsmiddelen zijn goedkoop, maar over het algemeen bespaar je op je doktersrekening door gezond te eten, vooral op de lange termijn. Mensen die ongezond eten zijn vaker ziek, dus hebben vaker medicijnen nodig.

9. Je hebt minder stress, want het stresshormoon cortisol kan verlaagd worden door bijvoorbeeld vitamine C of door omega-3 vetzuren. Als je voldoende verse groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten, zaden en pitten eet zal je veel minder last hebben van stress. Drink bijvoorbeeld elke dag een groene smoothie om snel voldoende groenten en fruit binnen te krijgen!

  1. Gezond eten zorgt ervoor dat je beter en langer slaapt.  Je kunt, als je rusteloos bent, ook sint janskruid gebruiken. Dat helpt prima om beter te kunnen slapen. Bewezen is dat mensen met een gevarieerd voedingspatroon, die veel water drinken, en weinig koolhydraten en suikers eten beter slapen. Eet minstens drie uur voordat je gaat slapen niets meer zodat je hormoonhuishouding zich goed kan herstellen. Je zal dan gelukkiger, gezonder en slanker door het leven gaan!

 

Heb jij overgewicht en wil je afvallen? Gebruik dan de 10 tips om af te vallen van deze website.

Share Button