Afvallen door gezonde en veganistische voeding.

Het spreekt voor zich dat gezonde voeding heel belangrijk is wanneer je wilt afvallen. Zelf ben ik wat gaan rond surfen op het internet naar een bedrijf dat gezonde, vegan,  voeding verkoopt tegen een heel schappelijke prijs. In deze zoektocht ben ik terecht gekomen op de vegan-shop.nl

Deze aanbieder heeft heel veel 100% natuurlijke voedingsproducten aan te bieden. Zeker de moeite om dit eens te gaan bekijken.

Gevarieerde gezonde voeding.

Wat voeding betreft is het belangrijk om gevarieerd te eten. Onder meer groente, fruit, onverzadigde vetten, granen en zuivel mogen niet ontbreken. Je kunt de schijf van vijf als maatstaf nemen voor het samenstellen van je voedingspatroon. Er is in ieder geval veel voeding die je kan gebruiken om gezond af te vallen. Gezonde voeding is de basis voor een gezonde levensstijl. Veel mensen eten niet gevarieerd genoeg of gebruiken te veel vet en dierlijke producten.

Gezonde tussendoortjes zijn in ieder geval al belangrijk om mee te beginnen. Probeer niet meer naar versnaperingen te grijpen die veel calorieën bevatten. Koeken, chocolade, cola en chips moet je zoveel mogelijk vermijden. Als je dit doet kun je tegelijkertijd op zoek gaan naar gezonde recepten. Er zijn op het internet ontzettend veel recepten te vinden. Van gezonde salades tot visgerechten en van gezonde dranken tot allerlei recepten voor het avondeten.

Smoothies zelf maken

Smoothies zijn erg populair. Een smoothie is een drankje van vers gepureerd fruit, gezond en veel beter dan frisdrank. Vooral groene smoothies doen het tegenwoordig goed. Wanneer je een smoothie drinkt krijg je veel goede vitamines binnen, daarom is als tussendoortje een gezonde fruit smoothie zeker aan te raden. Om je stofwisseling op gang te houden moet je proberen om iedere drie uur iets te eten. Andere gezonde snacks die je als tussendoortje kunt nemen zijn:

• Suikervrije popcorn
• Mueslirepen
• Rijstwafel
• Yoghurt en kwark
• Noten
• Gekookt ei
• Magere kaas

Als je een veganistische smootie wil maken, gebruik je geen kaas, melk, yoghurt, honing of andere dierlijke producten

Hoe maak je een smoothie?

Het maken van een smoothie is in feite erg eenvoudig. Als voorbeeld beschrijven we de ingrediënten van een smoothie en hoe je dit kunt bereiden. Neem 1 banaan, 1 eetlepel honing, 0,5 deciliter granaatappelsap, 0,5 deciliter melk, 0,5 deciliter ananassap, 1 ei en ijsblokjes. Doe vervolgens deze ingrediënten in een blender en laat deze tot een smeuïge massa blenden. Giet het daarna in een flesje en geniet van je smoothie!

Als je eenmaal een mooi voedingsschema hebt samengesteld of weet wat je mag eten, kun je aan de slag om aan je gewichtsverlies te werken. Naast de gezonde voeding moet je niet vergeten om ook voldoende te sporten. Als je veel sport, zorg dan voor voldoende proteine.

Share Button