Afvallen en fietsen

Fietsen een prima manier om af te vallen.

Wie een afval vakantie wil boeken, kan overwegen een fietsvakantie te boeken. Fietsen en dan zeker 5, 6 of 7 daagse fietsvakanties waarbij lange afstanden gereden worden, zijn prima vakanties om de conditie te verbeteren en af te vallen. Tijdens lange afstand fietsen verbrand je veel calorieën terwijl je tegelijkertijd lekker actie in de buitenlucht bezig bent. Bewegen op de fiets en actief bezig zijn, een perfecte combinatie waar geen sportschool tegenop kunt.

Fietsvakantie in eigen land boeken

Veel mensen boeken hun fietsvakantie in Frankrijk, Duitsland, Engeland of Italië.  In die landen vind je veel mogelijkheden een individuele fietsvakantie te boeken of groepsvakantie. Maar in Nederland kan je zeker ook geweldig fietsen en kan je bij veel hotels een fietsarrangement boeken. Zo hebben de Fletcher hotels in Nederland het Klavertje 4 fietsarrangement in het leven geroepen. Dan fiets je binnen 4 of 5 dagen van hotel naar hotel en overnacht je in één van de Fletcher hotels die meedoen aan het Klavertje 4 fiets- of wandelarrangement. Er zijn meer fiets-en hotel arrangementen beschikbaar. Ook bij bijvoorbeeld van Der Valk en de Bilderberggroep.

Een 5, 6 of 7 daagse fietsvakantie vergt een goede voorbereiding.

Een fietsvakantie van 4, 5, 6 of 6 dagen moet zeker niet onderschat worden. Langer dan 3 of 4 uur per dag fietsen is fysiek zwaar.  Een fietsvakantie boeken met het doel om fitter te worden en af te vallen moet helemaal niet onderschat worden. Voldoende vocht, Eiwitten en goede koolhydraten binnenkrijgen is hierbij essentieel

Goede voeding en voldoende drinken

Gezonde voeding is belangrijk. Maar een fietsvakantie vergt heel andere voeding dan bijvoorbeeld een strandvakantie of wellness reisje. Omdat je veel energie verbruikt, moet je wel voldoende voedingsstoffen waaronder koolhydraten en suikers binnenkrijgen. Bananen, noten, dadels en diverse super foods zijn hierbij aan te raden. Nog veel belangrijker echter is om tijdens je fiets- en afval vakantie voldoende te drinken. Is normaal 2 liter water op een dag voldoende. Als je een 10 tot 40 kilometer op een dag gaat fietsen zal je door transpiratie veel vocht kwijt raken dat je regelmatig moet aanvullen door veel te drinken. 3 tot 4 liter water drinken per dag is tijdens een fietsdag dan zeker geen overbodige luxe.

Share Button

Comments are closed.