Slank in 3 stappen

Afvallen?

Gewicht verliezen lijkt een hele opgave (zeker zonder jojo effect) en daarom is het handig om het stap voor stap aan te pakken. Volg je de stappen in dit artikel, dan ben je goed op weg om slank en gezond te worden.

Stap 1: Drink Alleen Water Deze stap mag je heel letterlijk nemen: water is het gezondste wat je kan drinken en je lichaam heeft er meer van nodig dan je misschien denkt. Frisdranken zijn suikerbommen die je onmogelijk over het hoofd kan zien en die je natuurlijk moet weren uit je dieet, maar er zijn nog veel meer drankjes die slecht voor je zijn.

Vruchtensap bijvoorbeeld, bevat wel vitamine C, maar ook heel veel suiker. Alcoholische dranken (en zeker bier) hebben een slechte invloed op je lichaam en zijn grote dwarsliggers wanneer je wilt afvallen. Vervang al de andere dingen die je vroeger dronk door water, en je schrapt meteen een groot deel van de suikers uit je dieet.

Stap 2: Eet Natuurlijk Door de eeuwen heen, en vooral de afgelopen vijftig jaar, heeft de mens zijn best gedaan om voedsel zo efficiënt en zo massaal mogelijk te produceren. Daarbij wordt echter nauwelijks gelet op de kwaliteit van het voedsel: het doel is gewoon om zoveel mogelijk te produceren, want dat brengt meer op.

Kies voor biologische producten die niet op industriële wijze geteeld worden en vermijd bewerkte producten en kant-en-klaar maaltijden, want die zitten vaak vol smaakversterkers, transvetten, bewaarmiddelen en andere chemische producten die geen plaats hebben in een gezond dieet.

Je doet er het verstandigst aan om een dieet te volgen welke bij je past. Als je glutenvrij moet eten, is een glutenvrij dieet bijvoorbeeld het meest geschikt voor je. En als je snel wat kilo’s wilt kwijtraken, bijvoorbeeld 5 kilo afvallen in een periode van 10 dagen, is het 10 dagen dieet het meest geschikt.  Afvallen is vooral een kwestie van motivatie en doorzetten. Je moet je echter wel prettig voelen bij een bepaald dieet.

Stap 3: Beweeg Voldoende Een actieve levensstijl helpt je lichaam om in topvorm te blijven. Wanneer je elke dag minstens 30 minuten beweegt, kan je lichaam op efficiënte wijze vet verbranden en afslanken. Je hoeft dagelijks geen uren intensief te sporten, maar probeer wel enkele actieve bezigheden in te bouwen in je dagelijkse routine: neem de fiets om boodschappen te doen, maak elke dag een avondwandeling of strek je benen even tijdens een pauze. Als je af wilt vallen door veel te wandelen, bereken dan hier hoeveel calorieën je kunt verbranden met wandelen

Share Button