Hoe kan je afvallen met koffie?

Over koffie en gewichtsverlies  is al heel veel geschreven, maar hoe zit dat nou precies? Alles heeft de maken met de manier waarop je koffie drinkt. Leer je op de juiste manier gebruik te maken van de positieve eigenschappen van koffie'(cafeine), dan kan het drankje een waardevolle bondgenoot zijn in het verliezen van extra kilo’s.

Een eerste belangrijk feit dat je moet weten is dat koffie je enkel kan helpen met vet verbranden in gematigde hoeveelheden. Drink je sloten koffie bij elke maaltijd, dan kan dat leiden tot slaapgebrek. Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen die op een gezonde manier wilt afvallen.

Drink je koffie zwart

Deze tip spreekt voor zich. Koffie kan je uiteraard enkel helpen met afvallen als je alle suiker- en vetrijke ingrediënten eruit verwijdert. Wil je afvallen met koffie, dan drink je je koffie zwart, zonder melk en suiker.

Koffie werkt tegen de honger

Eén van de eigenschappen waardoor koffie je kan helpen bij het afvallen, is dat het drankje je hongergevoel onderdrukt. Maar let op dat je niet gewoon de hele dag door koffie drinkt en nauwelijks wat anders eet, want dat is erg ongezond, ook al voel je je niet meteen hongerig. Het is veel beter om een tas koffie na een gezonde maaltijd te nemen. Zo onderdruk je de zin in zoete desserts.

Brouw zelf je koffie

De koffie die je zelf maakt is nog steeds de beste koffie. De verleiding is vaak groot om gewoon een koffiehuis binnen te gaan en een espresso of een latte te bestellen, maar de waarheid is dat je niet exact weet wat er in die koffies zit.

Share Button