Afvallen tips

Afvallen tips

Wil je afvallen en kan je wel wat tips gebruiken? Iedereen heeft soms wel een moment dat hij/zij een paar kilo’s wilt afvallen. Dit kan zijn omdat het binnenkort zomer is en je wilt een mooie bikini dragen maar het kan ook zo zijn omdat je een feest hebt en in je jurk wilt passen. Een paar kilo’s afvallen kan nooit kwaad tenzij je ondergewicht hebt dan moet je dit zeker niet doen! Je kan erachter komen of je moet afvallen of juist niet, dit doe je door je BMI berekenen. Door bezig te gaan om af te vallen wordt je ook een stuk fitter ! En fit zijn is goed en heel gezond voor je lichaam.

Eet volkoren producten

Kies zo veel mogelijk voor producten die volkoren zijn zoals volkorenbrood en geen wit brood. Volkoren is stukken beter (& gezonder) dan geen volkoren voedsel. Als je volkoren producten eet worden er bepaalde ziektes verlaagd zoals hartziektes en diabetes type 2. Ook bevatten ze veel meer vezels, vezels zijn belangrijk voor je lichaam want dit zorgt ervoor dat je een goede darmwerking hebt en het verlaagd het risico op darmkanker.

De producten die je zou kunnen vervangen zijn bijvoorbeeld : zilvervliesrijst, volkoren beschuit, volkoren brood, volkoren pasta, couscous en volkoren stokbrood dan in plaats witte stokbrood (dit zou je met hummus kunnen eten).

Eet minder zout

Meer afvallen tips. Als je veel zout eet dan zal je lichaam veel vocht vasthouden. Wist je dat we 80 % van de Nederlandse bevolking te veel zout eet dan de hoeveelheid dat eigenlijk is aangeraden om te eten !? Dat zijn dus best wel veel mensen en waarschijnlijk ben jij daar ook 1 van anders zou je niet willen afvallen, en daar is ook niks mis mee want veel mensen eten meer zout dan ze door hebben ! Ook is te veel zout slecht voor je het verhoogd je bloeddruk bijvoorbeeld. Je zou tijdens het koken van je maaltijd eventueel peper, knoflook of kruiden kunnen gebruiken dan in plaats zout, het geeft meer smaak en het is beter.

Eet minder suiker

Suiker levert heel veel energie op voor je lichaam, maar die energie gaat ook snel weg waardoor je weer veel suiker eet om energie te hebben. het is beter om bijna geen suiker te eten dit is goed voor je gebit en je voorkomt ermee weer overgewicht te krijgen. Natuurlijk zitten er in heel veel producten suiker maar je moet opletten op welk soort suiker je eet, geraffineerde suikers zijn slechte suikers! Ook snelle koolhydraten kun je beter vermijden. Geraffineerde suikers zorgen ervoor dat je zwaarder en futloos wordt. Drink dus geen frisdranken meer maar water of water met smaak (waarbij geen extra suikers zijn toegevoegd), eet geen koekjes, taarten, snoep, chips, doe ook geen suiker in je thee of koffie. Drink ook geen alcohol want dat zorgt er ook voor dat je dikker wordt.

Eet meer gezonde vetten

Eet elke dag een halve/hele avocado: avocado’s verlagen het slechte cholesterolgehalte, dit komt omdat ze heel veel beta-sitosterol bevatten, je eetlust wordt ook minder dit komt omdat er veel vezels en gezonde vetten in een avocado zitten. Dus als je echt snel wilt afvallen dan zou je in het begin elke dag een avocado kunnen eten in de ochtend, zo krijg je minder snel trek om te eten en je valt af omdat een avocado gezonde vetten bevat. Een avocado zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op balans blijft, zo voorkom je overgewicht te krijgen en wordt de kans op diabetes mellitus type 2 verlaagd. En een avocado zorgt ervoor dat je een mooie huid krijgt.

Stoppen met roken

Als je wilt afvallen terwijl je rookt, dan raadt ik je aan om te stoppen met roken. Als je rookt ben je minder fit en minder gezond dan een persoon die niet rookt, ook worden de risico’s op ziektes verhoogd. Daarom is het handig om te stoppen met roken, zo kan je voldoende bewegen zonder snel buiten adem te raken of door snel moe te worden. Het kan wel zo zijn dat je het in het begin moeilijk gaat krijgen wanneer je stopt dat komt omdat nicotine je lichaam een kik geeft, en wanneer dat daalt wil je weer roken om die kik weer te krijgen, die kik geeft je energie daarom kan jij het moeilijk krijgen in het begin. Maar als je het volhoudt om niet te roken dan zul je het zelf ook wel merken dat je lichaam stukken gezonder is! Dus gooi je sigaretten gewoon weg en leef lekker gezond.

 

 

Share Button

Comments are closed.