Afvallen Tips.

Op een dag sta je op de weegschaal en ben je resoluut: “zo kan het niet langer, ik ga afvallen.” Dit is een streven dat valt te prijzen en veel mensen met gewichtsproblemen zullen dit zeggen, maar vaak is het makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen kiezen als eerst voor een methode die erg streng is. Afslanken door bijvoorbeeld maaltijden over te slaan, proteineshakes als voedselvervanger te nemen of door pillen te nemen die voor vermagering moeten zorgen.

Een welbekende wet zegt echter dat hoe sneller we gewicht verliezen, hoe sneller de pondjes er weer aan vliegen. Je kunt beter voor de weg kiezen die geleidelijk is. Eigenlijk is de beste manier om meer te gaan bewegen en gewoon minder te eten. Dit is ook de meest verantwoorde manier van afvallen.

Voor sommige mensen is afvallen een obsessie, een levenslange straf. Voor wie minder eten en meer bewegen geen alternatief is zijn er veel voedingssupplementen verkrijgbaar om het gewenste gewicht te bereiken. Het aantal bedrijven dat handel ziet in de menselijke frustratie dat overgewicht heet stijgt, nu steeds meer Nederlanders dikker worden. Gezonde smoothies puntensystemen, kauwgum, pillen, noem maar op. Vooral gezonde groente- en fruit smoothies zijn aan een enorme opmars bezig, ook om met een smoothie af te vallen.

Uit onderzoek blijkt dat het meer zin heeft om in één keer goed en verantwoord af te vallen dan steeds opnieuw met een sneldieet te beginnen. Beter goed gemotiveerd, langzaam en ondersteund door een diëtist of partner gewicht verliezen dan in korte tijd spectaculair afvallen. Vaak verval je in het laatste geval in het zogenaamde jojo-effect. Veel afvallen, weer wat aankomen, opnieuw afvallen en weer aankomen maakt het alleen maar moeilijker om blijvend gewicht te verliezen. Ondanks de resultaten van dit onderzoek is een op de tien mensen voortdurend bezig met gewicht verliezen. Het ene dieet volgt op de andere sapkuur, en dat met weinig langdurig resultaat.

Beweging

Als het lijnen eenmaal aanslaat is dat positief, maar dan ben je er nog niet. Je moet zoeken naar een combinatie van voeding, eetgedrag en beweging. Regelmatig bewegen speelt een grote rol bij gezond afvallen. En dat laatste is iets wat veel Nederlanders niet graag doen. Een op de drie Nederlands boven de zestien jaar doet zelfs niets aan lichaamsbeweging. De Nederlandse samenleving is een zittende samenleving. Het gevolg is een toename van hart- en vaatziekten, overgewicht en hoge bloeddruk.

Als je wilt afvallen is het zoals aangegeven verstandig om eerst te beginnen met meer beweging en rekening te houden met je voedingspatroon. Beweging is in ieder geval het voornaamste. Je kunt nog zo gezond en vetarm eten, als overgewicht een erfelijke kwestie is en je nauwelijks aan lichaamsbeweging doet, kun je desondanks uitdijen. Als je veel aan fitness en bewegen doet, zorg dan voor voldoende voedingssupplementen, denk bijvoorbeeld aan proteineshakes, proteinerepen .  Ook extra omega 3,6 en 9 vetzuren kunnen je helpen fit te blijven en af te slanken.

Nog 40 tips om snel af te vallen.

Op de website Urbanlotus.nl vind je nog 40 tips om af te vallen. Van mindfulness tot yoga beoefenen en van chocolade eten tot veel drinken. Het interessante van deze afval tips is dat ze buiten de gebaande wegen om gegeven worden. Want zeg nu zelf, had jij ooit gedacht dat er een relatie was tussen mindfulness en snel afvallen?  Welke van de tips voor jou bruikbaar zijn, is natuurlijk heel persoonlijk. Maar wie niet waagt die niet wint.

Share Button