All Inclusive vakantie

Een all inclusive vakantie boeken, ook als je af wilt vallen.

Wie aan een all inclusive vakantie denkt, denk aan luxe vakantie oorden waar je veel en onbeperkt kunt en moet eten.  En, voor een groot gedeelte is deze stelling ook waar.  Veel mensen en met name gezinnen die een all inclusive vakantie boeken, maken er een “eetvakantie van”. Zo vaak eten en drinken als je kan. Het liefst ook nog in de avond.  En dan al helemaal niet kijken naar de samenstelling van de maaltijden, de tussendoortjes en de calorieën. Maar een all inclusive vakantie beleven, kan ook anders.  Van gezond en matig eten, kan je ook tijdens een all inclusive reis, een geluksgevoel overhouden en géén kilo’s tijdens je luxe vakantie aankomen. Ook in combinatie met een actieve vakantie. Het is zelfs mogelijk om tijdens zo een luxe verwenvakantie af te vallen.

acai bowl superfoods

Gezonde maaltijden in buffetvorm.

Bij 9 van de 10 all inclusive hotels en resorts worden maaltijden, ook bij het ontbijt, in een buffetvorm opgediend.  En zekere als je een all inclusive Spanje , Portugal, Griekenland of Turkije hebt geboekt, zal je zien dat er veel fruit, groenten, noten en zaden op de tafels staan gepresenteerd.  Denk ook aan zuid vruchten zoals dadels en vijgen. Het is dus heel goed mogelijk om maaltijden samen te stellen die qua voedingswaarde goed in elkaar zitten en niet al te veel calorieën bevatten. Natuurlijk vind je bij zo een doorlopend buffet ook dikmakers zoals ijs, gebak en allerlei zoetigheden maar met een beetje zelfdiscipline laat jij die natuurlijk staan of gebruik je er zo min mogelijk van.

Zelfdiscipline bij all inclusive reizen

Bij luxe all inclusive reizen waar je onbeperkt kunt eten en drinken, gaat het vooral om zelfdiscipline. Als je de verleiding van onbeperkt eten en drinken niet kunt weerstaan, ben je verkocht en zal je zelfs tijdens een 8 daagse all inclusive vakantie een 2 á 3 kilo aan kunnen komen. Boek je echter een All In vakantie omdat alles dan compleet verzorgd en inclusief is en ben je een “bewuste eter” met verantwoordelijkheidsgevoel voor jezelf en je  eventuele reisgenoot of reisgenoten dan kan zo een all inclusive goed uitpakken, zelfs als je een Ultra All Inclusive vakantie hebt geboekt en alcoholische dranken ook gratis en onbeperkt beschikbaar zijn.

yoga oefening op vakantie

Fitness mogelijkheden en yoga

Bij een aantal all inclusive wellness resorts met all inclusive concept, vind je diverse mogelijkheden om wat aan fitness of yoga te doen. Met name yoga is een interessante bezigheid tijdens een actieve en all inclusive vakantie. Als alles voor je geregeld wordt, overnachting, vervoer en eten en drinken, heb je tijd voor leuke activiteiten en daar is yoga er één van. Lees hier over de verschillende yoga mogelijkheden

All inclusive vakantie en eten zonder vlees

Overigens ook voor de vegetariërs en veganisten onder ons zijn er volop mogelijkheden een all inclusive vakantie zonder vlees of vis te boeken. In alle all inclusive vakantielanden, dus niet alleen in India of Nepal, vind je tegenwoordig volop vegetarische hotels en resorts. En ook de traditionele all inclusive hotels en resorts hebben een keuken zonder vlees, vis of dierlijke ingrediënten. Deze vind je ook in de zogenaamde gezondheidsreizen. Met wat aandacht, zelfdiscipline en actie, kan je ook tijdens zo een geheel verzorgde vakantie afvallen. Aankomen tijdens jouw vakantie is zeker niet nodig.

Share Button

Comments are closed.