Edelgistvlokken, natuurlijke smaakmaker

De beste natuurlijke smaakmaker, edelgistvlokken.

Gezonde voeding is één van de belangrijkste manieren om gezonder te leven. De één maakt veel gebruik van kruiden in zijn voeding, de ander gebruikt veel zout.  Als je te veel zout gebruikt, heb je kans op een hoge bloeddruk en bepaalde hart- en vaatziekten. Daarnaast houdt je lichaam meer vocht vast en zal je de neiging hebben aan te komen. Als je gezonder wilt lever, wilt afvallen en minder kans wilt hebben op een hoge bloeddruk, kan je minder zout gebruiken en in plaats daarvan edelgistvlokken als natuurlijke smaakmaker gebruiken. edelgistvlokken hebben van nature een hartige smaak en bevat selenium en vitaminen B.

Niet alleen veganisten gebruiken edelgistvlokken.

Het is een mythe dat edelgistvlokken alleen geschikt zijn voor veganisten.  Ook als niet vegetariër of veganist zijn deze super foods gezond. Strooi bijvoorbeeld maar eens onverhitte gistvlokken over de spaghetti of pasta of strooi ze in de soep. Je hebt minder zout nodig en de smaak van je maaltijd of soep wordt een stuk pittiger.  Je kunt wellicht in jouw supermarkt edelgistvlokken kopen maar ze in ieder geval online bestellen.  Hier kan je edelgistvlokken online bestellen.  Als je de prijs van deze gistvlokken vergelijkt met bijvoorbeeld geraspte kaas, dan zijn edelgistvlokken goedkoper. Je hebt er namelijk minder van nodig om een maaltijd hartig te maken. Je kun met sojamelk of kokosroom ook zelf kaas maken met toevoeging van deze smaakmaker.

Geen vet of calorieën in deze gistvlokken.

Deze smaakmaker bevat geen vetten dus ook geen calorieën. Als je zelf kaas gaat maken met behulp van deze gistvlokken en kokosroom of sojamelk, krijg je wel een product met calorieën. Als je gewone melk gebruikt, gebruik dan bij voorkeur halfvolle melk. Halfvolle melk bevat veel minder vetten dan volle melk.  Een gezonde levensstijl, is bij voorkeur een levensstijl met veel plantaardige producten.

 

Share Button

Comments are closed.