Gezond leven hoe doe je dat

Gezond leven in de praktijk.

Iedereen wil wel gezond oud worden maar lang niet iedereen heeft daar wat voor over. Voldoende bewegen en sporten, gezond eten, fijne sociale contacten en vrienden hebben, allemaal ingrediënten waarbij gezond leven centraal staat.

Gezond leven en problemen voorkomen.

Eigenlijk moet je als kind al beginnen met gezond te leven. Daar ligt een taak voor de ouders. Een kind de hele dag achter de computer of tv laten zitten, veel snoepgoed met suiker geven, is vragen om problemen. Gezond oud worden, begint al met je jeugd. Als je daar went aan voldoende groente en fruit, lekker buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes dan is de basis al gelegd voor gezond leven later en gezonder oud worden.

Gezonde olieën en vetten gebruiken.

Als je gezond oud wilt worden, is het belangrijk veel plantaardige producten te consumeren en gezonde olie te gebruiken, ook voor bakken en braden. Bekend is dat olijfolie gezond is maat minder bekend is dat bijvoorbeeld sesamolie, teunisbloemolie en pompoenpitolie ook heel gezond is. Wat de laatste betreft, met pompoenpitolie kan je mogelijk prostaatproblemen voorkomen.

Sociale contacten, ook belangrijk voor een gezond en gelukkig leven.

Mensen met voldoende sociale contacten en goede vrienden, wordt gemiddeld ouder dan eenzame mensen. Je kunt van goede vriendschappen energie krijgen. Dat geldt ook voor een goede levenspartner. Ben jij als vrouw op zoek naar een leuke man?? schrijf je in op een serieuze datingsite. Ontdek dat een duurzame relatie ook positief kan bijdragen een een gezond leven.

Share Button

Comments are closed.