Gezondheidreizen

gezond eten tijdens gezondheidsreizen

Gezondheidsreizen, tijdens je vakantie aan je gezondheid werken.

Wie zijn gezondheid serieus neemt en ook tijdens de vakantie aandacht wil besteden aan een goede gezondheid, heeft diverse mogelijkheden met betrekking tot gezondheidsreizen.

Gezondheidsreizen zijn reizen en vakanties met veel aandacht voor afslanken, gezond eten, veel bewegen, yoga, detoxen en meer. Op deze pagina lichten we een aantal soorten gezondheidsreizen eruit. Welke gezondheidsreis bij jouw ideale reis of vakantie past is helemaal persoonlijk.

Yoga en gezondheidsreizen.

Als je een gezondheidsreis zoekt met aandacht voor lichaam en geest, is yoga een ideale vakantie optie.  Je kunt een yoga weekend boeken, yoga retreat, break of een gecombineerde yoga en wellness vakantie.  Omdat je bij yoga ook gezonde maaltijden krijgt en en yoga break ook goed is voor de geestelijke gezondheid, kunnen we gerust stellen dat een yoga weekend of vakantie voor bijna iedereen een geschikte relax vakantie is. Daar komt bij dat je yoga kunt combineren met ayurveda, wellness, wandelen, meditatie en massage. Kortom, yoga als basis tijdens je vakantie is de ultieme gezondheidsvakantie.

Hier vind je alles over yoga vakanties.

Afvalvakanties.

Als je een vakantie wilt boeken, puur om af te vallen, is een afvalvakantie perfect.

Tijdens een afvalvakantie volg je een bepaald dieet en ben je onder begeleiding van een afslank coach lekker bezig met je lichaam. Het doel is vet verbranden en werken aan een meer gezonde levensstijl.  Zo leer je bij sommige afvalvakanties meer over gezond eten en verantwoord sporten en kan je deze informatie ook na je afval vakantie gebruiken.

Hier lees je alles over afvalvakanties.

Vegetarische vakantie boeken.

Als je met name behoefte hebt aan gezond eten tijdens je vakantie, is een vegetarische vakantie ideaal.

Bij een vegetarische vakantie eet je geen vlees, vis, kip of andere dierlijk product.  Je krijgt bij een vegetarische vakantie meestal wel de mogelijkheid tot magere melk- en kaas producten te consumeren.  Bij een vegetarische vakantie verblijf je bijvoorbeeld in een hotel met zwenbad en fittness centrum zodat je tijdens je vakantie lekker actief bezig kunt zijn.

Veel wandelen tijdens je vakantie.

Een andere manier om lekker gezond bezig te zijn, tijdens je vakantie is om lekker veel te wandelen. Boek bijvoorbeeld een huisje in de natuur en ga vanuit jouw groene vakantiehuisje in de bossen heerlijk wandelen.

wandelen in de bossen geeft rust en ruimte in je hoofd.

Vakantiehuis met sauna huren.

AIs je doorbloeding niet zo goed is, kunnen zich onverhoopt afvalstoffen in je lichaam opgeslagen worden. Een slechte doorbloeding kan grote gevolgen hebben, ook voor je geheugen en gewicht. Gezond eten, zweten door bewegen en sporten kunnen de doorbloeding bevorderen. Een andere manier om je doorbloeding te bevorderen is om regelmatig naar de sauna te gaan en koud- en warm waterbaden te nemen. De afwisseling koud en warm kan een betere doorbloeding op gang brengen,. Als je op vakantie gaat, zou je een huisje met sauna kunnen huren. Zowel vakantiehuisjes met infrarood sauna als Finse sauna kunnen bijdragen aan een betere doorbloeding.

.

Share Button

Comments are closed.