Proteinerepen

Proteinerepen, onzin of niet?

Proteinerepen, ook wel eiwitrepen genoemd, zijn smaakvolle repen die in vele varianten en smaken verkrijgbaar zijn. Ze worden geconsumeerd als tussendoortje, tijdens het sporten, om schoolprestaties te verbeteren, enzovoort.  Maar hebben deze proteinerepen wel nut en zijn ze niet ontzettend duur??  Hier een kijkje in het nut van deze lage calorie repen.

Helpen proteïnerepen je aan een beter geheugen?

Ofschoon de meeste van deze repen hoogwaardige proteine bevatten en ook omega vetzuren, is niet bewezen dat ze voor betere prestaties van het geheugen zorgen. Anderzijds, energie repen die lijnzaad bevatten kunnen wel degelijk een positief effect op het geheugen hebben.  Tijdens een examen kan een proteinereep met omega 3 vetzuren wel degelijk extra energie geven en bijdragen aan een betere concentratie.  Dan gaar het wel om repen met koudgeperste, omega 3 vetzuren.

Kunnen proteinerepen bijdragen aan betere sportprestaties?

Een proteinereep van een bekend en erkend merk zoals Body Fit, Fulfil Nutrition of Bodylab, bevat hoogwaardige eiwitten, mineralen en essentiële omega vetzuren. Ze hebben een laag koolhydraatgehalte en staan erom bekend dat ze sportprestaties verbeteren en helpen bij de opbouw van je spiermassa. Ze combineren goede voedingswaardes met een hoge kwaliteit. Met andere woorden, ze kunnen wel degelijk bijdragen een sportprestaties.  Maar ze zijn best wel prijzig. Je betaalt er soms wel 15 euro voor. Goedkope eiwit bars die je bijvoorbeeld bij de Etos, Kruidvat of online super of drogist kunt kopen en misschien maar een tiende van deze proteinerepen kosten, zijn veelal van mindere kwaliteit en hebben een heel andere werking. Ga bij eiwitrepen in het kader van sporten dus voor de repen van de betere merken.

Helpen proteinerepen bij afvallen?

Door het eten van deze proteine bars vermindert de eetlust terwijl sporten makkelijker gaat. Proteinrepen kunnen dus wel degelijk bijdragen aan je gewichtsvermindering.  Je moet echter wel de nodige discipline kunnen opbrengen en je resultaten meten. Want ook bij afvallen is meten = weten.

Gezonde levensstijl minstens zo belangrijk.

Als je goede sportprestaties wilt leveren en/of af wilt vallen, is een gezonde levensstijl natuurlijk ook belangrijk. Eet gezond, rook niet en wees matig met alcohol. Dat zijn basisprincipes die voor iedereen gelden.

 

Share Button

Comments are closed.