Snel 10 kilo afvallen – 8 tips

 

Gewicht verliezen is voor iedereen mogelijk, maar toch hebben erg veel mensen het er moeilijk mee. De redenen zijn uiteenlopend. Weinig zelfvertrouwen, geen motivatie en verkeerd ingelicht zijn, zijn enkele van de grootste boosdoeners voor mensen die gewicht willen verliezen. Maar het feit blijft dat het mogelijk is. Niet alleen voor actrices en bloggers en andere media-personen, maar ook voor jou. In dit artikel geven we je zeven tips mee die echt werken zodat je echt af kunt vallen. 10 kilo afvallen, het is mogelijk.

 

Tip 1: Stem je routine af op jouw lichaam

Beweging is belangrijk, maar mensen vergeten soms dat niet elk lichaam op dezelfde manier reageert op een intens trainingsschema. Wanneer je een workout-schema letter per letter volgt van internet, zal je vaak merken dat de resultaten toch niet zijn wat je had gehoopt. Dat komt omdat elk lichaam anders is en er is maar één iemand die jouw lichaam het beste kent en dat ben je zelf. Denk hierbij aan volgende dingen: hoeveel sport kan je lichaam aan zonder overbelasting? Welke sporten doe je graag? Denk je dat je moeilijkheden hebt met motivatie om te sporten?

 

Tip 2: Volg je routine ook echt

Je hoeft geen extreme doelen voor jezelf te stellen, zeker wanneer je niet gewoon bent veel te sporten maar je moet je routine wel strak volgen. Mik in het begin niet te hoog en ontwerp een routine waarvan je weet dat je ze ook echt kan volgen. Voeg dan de daad bij het woord, elke dag opnieuw. Plan enkele vaste uurtjes in dag waarop je bezig wil zijn met beweging en sport en zorg ervoor dat niets je op dat moment kan storen.

 

Tip 3: Hou een voedingsdagboek bij

Deze tip is belangrijker dan je misschien aanvankelijk zal denken. Zo’n dagboek lijkt voor sommige mensen gewoon tijdverlies, maar dat is het niet. Je voedingsdagboek dient in de eerste plaats als een soort logboek. Wanneer je dieet niet werkt en het afvallen niet lukt, ga dan kijken in je dagboek en wees heel kritisch voor jezelf. Waar zitten de extra kilo’s verborgen? Welke dingen had je eigenlijk kunnen schrappen of vervangen door een gezonder alternatief?

Een tweede reden waarom zo’n dagboek handig is, is omdat het je dwingt eerlijk te zijn. Stiekem snacken wordt heel wat moeilijker wanneer je jezelf ermee moet confronteren door het allemaal op te schrijven.

 

Tip 4: Maak een vision board om jezelf te motiveren

Een vision board is een soort collage waarin je alle doelen en motivaties van je levensstijl samenbrengt. Je kan je vision board gewoon digitaal maken en bijvoorbeeld als bureaublad achtergrond gebruiken, maar het efficiëntste is zo’n bord wellicht als je er een echte fysieke collage van maakt die je op een goed zichtbare plek hangt, bijvoorbeeld in de keuken. Zo’n vision board kan eigenlijk bijna alle soorten afbeeldingen bevatten. Enkele voorbeelden zijn afbeeldingen van fruit, groente en ander gezond voedsel, een weegschaal waarop je streefdoel aangeduid staat, een afbeelding van je droomlichaam, en misschien kan je zelfs je voedingsdagboek uit de vorige tip in het bord verwerken.

 

Tip 5: Meditatie als deel van je routine

Mediteren is niet iets dat iedereen ligt, maar het kan een enorme hulp zijn in het creëren van een gezonde stressvrije levensstijl. Stress en overgewicht gaan namelijk hand in hand, en er zijn weinig dingen die zo ontspannend zijn als een dagelijkse meditatie-sessie.

 

Tip 6: Omring jezelf met mensen die je steunen

Dit is wellicht één van de belangrijkste redenen waarom afvallen bij sommige mensen wel en bij anderen niet werkt. De mensen in je directe sociale omgeving hebben een enorme invloed op jouw dagelijkse leven, en dus ook op je gezondheid. Wanneer je vrienden en familie volledig achter jouw plannen staan om af te vallen, kan dat een enorme boost van energie en motivatie zijn voor jou.

 

Tip 7: Eet koolhydraatarm

Eet een koolhydraatarm dieet. Deze tip ligt aan de basis van bijna alle moderne diëten die echt werken. De eetgewoonten van de gemiddelde Westerse mens zitten bomvol koolhydraten en je lichaam kan die dingen maar op één manier verwerken: door ze op te slaan als reserve. Vet dus, en bijgevolg extra kilo’s. Je zal ervan versteld staan hoeveel alledaagse producten eigenlijk enorm veel koolhydraten bevatten. Vaak gaat het om dingen die niet echt ongezond zijn, maar die door hun koolhydraatrijke inhoud een vijand horen te zijn van iedereen die snel en blijvend wilt afvallen. Brood, rijst en ontbijtgranen zijn enkele van de producten op dat lijstje. Probeer producten met veel koolhydraten op systematische wijze te vervangen door voedsel dat rijk is aan eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, vezels en mineralen. Let vooral op je vitamine B12.

Superfoods zijn hier uitstekend geschikt voor

Tip 8: Eet glutenvrij.

Veel mensen hebben baat bij Glutenvrij eten.

Een glutenvrij dieet is niet alleen iets voor mensen met een gluten allergie. Glutenvrij of glutenarm eten kan bijdragen aan een betere gezondheid en gewicht.

Pas deze 7 tips toe in je dagelijks leven en je zult zien dat je snel en blijvend gewicht zal verliezen.

 

Share Button