Hoe krijg ik een strakke buik?

 

Wanneer de zomer eraan komt, roept het strand en dat kan tot een onaangename confrontatie met jezelf leiden. Bij een geslaagde zomer hoort namelijk een strakke buik en dat durft na een lange winter wel eens teleur te stellen. Geen nood, want er zijn een aantal dingen die je kan doen om een strakke buik tot een zomerse realiteit te maken.

 

Tip 1: Drink water

Voordat je met allerlei ingewikkelde diëten en veeleisende sportprogramma’s begint, doe je er goed aan deze ultieme basisbehoefte van je lichaam te bevredigen: water is de belangrijkste stof in je lichaam, en daarmee ook het belangrijkste onderdeel van een gezond dieet.

Water drinken helpt je lichaam te zuiveren en je spijsvertering optimaal te houden, wat essentieel is als je wilt afvallen om een strakke buik te krijgen.

Bovendien schrap je ook heel wat ongezonde suikers uit je dieet door alle ongezonde drankjes te vervangen door water. Frisdranken, commerciële vruchtensappen, alcohol en koffie beperk je allemaal tot een minimum en vervang je zoveel mogelijk door water. Op die manier ondergaat je lichaam een echte detox en kan het afvallen beginnen.

 

Tip 2: Ga anders (nadenken over) eten

Misschien eet je al best gezond, maar de kans dat er toch wat ruimte voor verbetering is, is groot. Denk even kritisch na over je eigen eetgewoonten en houd desnoods een eetdagboek bij, waarin je letterlijk alles opschrijft wat je eet. Dat lijkt misschien veel werk, maar het helpt je wel met bewust worden van je eigen eetgewoonten. Misschien waren die wel helemaal niet zo gezond als je altijd dacht!

Je hoeft echter geen crash dieet te volgen of andere wondermiddeltjes te omarmen om een strakke buik te krijgen, want vaak zijn dat soort praktijken heel ongezond voor je lichaam. Probeer je simpelweg bewuster te zijn van wat je eet. Eet zo veel mogelijk natuurlijke producten en schrap alle soorten fast food uit je dieet. Koolhydraat arm eten kan ook zijn voordelen hebben, ook om snel en verantwoord af te kunnen vallen.

Pak het slim aan en laat je brein het zware werk doen: wanneer je anders gaat nadenken over eten, ga je automatisch ook anders eten.

 

Tip 3: Leer omgaan met stress

Wanneer je bij het lezen van de vorige tip ineens tot de vaststelling kwam dat er heel wat ruimte voor verbetering is in je eetgewoonten, dan moet je jezelf afvragen wat daarvan de reden is: waarom eet je ongezond?

Niet zelden is het antwoord op die vraag dat (ongezond) eten een manier is om om te gaan met stress. Onze lichamen verlangen naar zogenaamde comfort foods zoals ijs, koekjes en fast food wanneer we erg veel stress hebben. Dit is een natuurlijke reactie, maar dat wil niet zeggen dat je zomaar bij de pakken moet blijven zitten. Als je veel stress hebt, kan je een sint janskruid proberen. Sint Janskruid is een natuurlijk middel tegen stress.

 

Het is moeilijk om stress helemaal uit je leven te elimineren, want bij een succesvolle carrière en een bruisend sociaal leven komt nou eenmaal heel wat stress kijken. Daarom is het belangrijk dat je leert omgaan met stress. Spreek met jezelf vaste tijdstippen af waarop je kan ontspannen: lees bijvoorbeeld elke avond in een boek, of kies voor een mooie avondwandeling in de natuur. Zo zal je vanzelf ontstressen en je lichaam zal het je in dank afnemen. Je zal minder naar ongezond voedsel verlangen waardoor de weg naar een strakke buik weer wat makkelijker te bewandelen is en je snel zal afvallen

Wil je meer tips om af te vallen?

Share Button