Vegan recepten

Vegan recepten zijn recepten voor de gezonde keuken.

Is vegan koken iets voor jou?

Veel mensen die iets aan hun levensstijl én gezondheid willen doen, besluiten om gezonder te gaan koken. Bijvoorbeeld met vegan recepen.

Gezonder koken kan op veel manieren maar de kern is dat je meer verse groente gaat gebruiken, volle granen, gezonde olie zoals olijfolie om mee te bakken en vooral niet te vette maaltijden gaat bereiden. Wat dat betreft zijn vegan gerechten midden in de roos want in de veganistische keuken, bereid je je maaltijden met verse producten, gebruik je veel groente en fruit alsmede noten, zaden en volle granen en rijst. Kortom, als je je manier van koken wilt aanpassen en gaat voor gezonde maaltijden met hoogwaardige voedingsstoffen en weinig slechte vetten, is de veganistisch keuken wat voor jou.  En je hoeft geen veganist te worden om af en toe een heerlijke vegan maaltijd te bereiden.  Jij bepaalt wanneer je 100 % plantaardig wilt gaan koken. Als je gezonde en overheerlijke maaltijden wilt bereiden met puur plantaardige ingrediënten, zijn vegan recepten vast wel welkom.

Hier vind je veganistische recepten die er toe doen.

Op zoek naar gezonde, vegan recepten?

Op de website veganistische recepten.be vind je een groot aanbod vegan recepten.

Je kunt er lezen hoe je bijvoorbeeld kaas zonder melk bereidt, heerlijke rijsttafels met gebakken banaan, tahoe en tempeh of een Mexicaanse ovenschotel  met tomaten, vegan cheddar kaas en grote witte bonen.

Maar je vindt er ook vegan recepten voor vegan appeltaart, een soja toetje zonder suiker of een wortel/noten salade met asperges. Ook voor eenvoudige maaltijden zonder kaas, ei, vis of vlees vind je een royaal aanbod recepten.

Ook kinderen vinden maaltijden bereid zonder vlees of vis heerlijk.

De meeste mensen denken dat kinderen in de groei vlees of vis nodig hebben om op een verantwoorde wijze te kunnen groeien en gezond te blijven.  Maar ook zonder vlees of vis kunnen kinderen op een verantwoorden wijze het groeiproces doorlopen, lekker sporten en doen waar kinderen goed in zijn, lekker actief zijn.  In de meeste vegan kookboeken vind je dan ook recepten voor kinderen.

Meer weten over veganisme?

Als je meer wilt weten over veganisme en veganistisch koken in het bijzonder, verwijzen we je graag naar de website https://www.vegan-shop.nl. Daar vind je veel informatie wat veganisme nu eigenlijk is en de voordelen en nadelen.

Share Button

Comments are closed.