Veganisten, ook wel vegans genoemd, gaan slank(er) door het leven.

Plantaardige vetten en voeding is gezonder dan dierlijk, dat is inmiddels wel bewezen. Veel veganisten hebben, naast dat ze met een plantaardig dieet, gezonder eten, ook een gezonder levenspatroon. Meer bewegen, vaker wat rust nemen en verantwoorder en bewuster leven.

Uiteraard moet je er als veganist wel voor zorgen dat je gezonde voeding binnenkrijgt en je voedingspatroon compleet en volwaardig is. Het is dan ook geen overbodige luxe om je als vegan te verdiepen in voeding, voedingsstoffen en gevarieerd koken.

In principe komt een veganist niets te kort.  Een uitzondering is vitamine B12 want die zit alleen in dierlijke producten en maakt het lichaam niet zelf aan. Je moet als veganist dus echt plantaardige B12 voedingssupplementen of vitamine kopen.

Veganistisch winkelen wordt je als veganist steeds makkelijker gemaakt.

Je kunt in nagenoeg iedere supermarkt en natuurvoedingswinkel je dagelijkse boodschappen doen.  En er zijn ook volop veganistische recepten verkrijgbaar. Zo kan je telkens met nieuwe ideeën de lekkerste plantaardige maaltijden bereiden!

Waarom veel jonge mensen veganist worden

Veel jonge mensen worden in plaats van vegetariër veganist. Veganistisch leven is hot. En je hoeft geen filosoof of milieuactivist te zijn om te begrijpen dat plantaardige voeding voor minder agressie zorgt! Uit onderzoek blijkt dat in de grote steden zoals New York, Berlijn, Amsterdam en Londen veel meer mensen een veganistische levensstijl hebben dan inwoners uit kleine steden en plaatsen en al helemaal op het platteland. En als je naar Nederland kijkt dan zie je duidelijk dat vegetariërs en veganisten vooral in het midden en westen van Nederland wonen. Grote plaatsen zoals Groningen, Arnhem en Nijmegen zijn hierop de uitzondering. In de grote plaatsen wonen en studeren vaak veel studenten die kiezen voor een alternatieve levensstijl.  De vraag is dan ook of er een relatie is tussen het winkel aanbod en het aantal veganisten.

Als er veel keuze in een bepaalde product is, kan je het makkelijker kopen.

Veganistisch koken

Veganistisch koken lijkt heel ingewikkeld maar is het niet.  In de veganistische keuken worden geen dierlijke producten gebruikt, dus geen melk, honing, roomboter, vis, vlees, gelatine en producten waarin vlees of vis in is verwerkt. Maar wat eet een veganist dan wel en hoe kom je aan goede veganistische recepten?? Een veganist eet veel noten, zaden, groente, fruit en kruiden.  Maar ook volle rijst, granen en pure producten.  Een veganist komt dus niets tekort, integendeel. Een veganistische levensstijl is een super gezonde levensstijl! Veel onverzadigde vetzuren, omega 3, 6 en 9, je vindt het allemaal in producten zoals lijnzaadolie, tarwekiemolie, pompoenpitolie, sesamolie, noten en zaden.  En een avocado, broccolli, rode bietjes, groene sla, lekkere groene smoothies, het kan allemaal met een veganistisch dieet.

Hier vind je veganistische kookboeken.

Op vakantie gaan.

Als je op vakantie wilt gaan en op zoek gaat naar hotels met een veganistische keuken, zal je merken dat er weinig op veganisten gerichte hotels zijn. Veganisme is in 99 van de 100 hotels in de wereld een onbekende zaak en ze hebben geen idee wat een veganist lekker vindt. Wij, de redactie van deze website overgewichtenenafvallen.nl hebben ook voor gezond eten en uitgezocht welke hotels hun gasten vegetarische en veganistische ontbijt, lunch en diner mogelijkheden aanbieden.

 

Share Button