Vet verbranden gaat niet vanzelf

Als de zomer in aantocht is staan veel vrouwen en mannen voor het probleem hoe ze de overtollig pondjes die in de winter zijn aangekweekt, snel kwijt kunnen raken. De vele bladen en bedrijven spelen hier handig op in en lanceren voor vrouwen zogenaamde bikini diëten. Mannen gaan aan de slag met onder meer buikspieroefeningen om een sixpack te krijgen. Uiteraard zijn niet alleen vlak voor de zomer mensen bezig met vet verbranden. Dagelijks pogen vele duizenden mensen in Nederland om vet te verbranden.

Sporten & Voeding

Vet verbranden door te sporten is de beste manier. Bij een stevige fietstocht van twee uur kun je al snel 1000 kilocalorieën verbranden. Ook Cardio, fitness, hardlopen en zwemmen zijn bezigheden die voor veel vetverbranding kunnen zorgen. Sporten mag dan een goede manier zijn om calorieën te verbranden, als je meer eet dan je verbruikt zul je geen vet verbranden. Beter is om over de gehele dag meerdere gezonde kleine porties te eten, hierdoor verbetert de stofwisseling en zorg je voor een constante vet verbranding. Zorg verder dat je veel water drinkt zodat jouw lichaam de afvalstoffen af kan voeren.

Vet verbranden door wandelen.

Wandelen en dan met name intensief wandelen van tenminste 40 minuten, is een prima manier om vet te verbranden. Wandelen is naast fietsen een prima manier om te bewegen, te genieten en calorieën te verbranden. Door dagelijks of tenminste een paar keer per week een 4 a 10 kilometer te wandelen, ook bij minder goed weer, ben je lekker en gezond bezig.

Tip: Als je een vakantie gaat boeken, denk dan eens aan een actieve wandelvakantie.  Wandelen, vet verbranden en genieten van jouw individuele wandelvakantie of groepswandelvakantie.

Vermageringsproducten

Ook de verkoop van vermageringsproducten neemt vlak voor de zomer een grote vlucht. Als we de reclames mogen geloven zijn het veelal wondermiddelen en verdwijnen de pondjes als sneeuw voor de zon. De bekendste afvalproducten zijn maaltijdvervangers, afslankpillen en theesoorten. Maaltijdvervangers in zakjes dienen ter vervanging van een volledige dagvoeding of een of twee maaltijden. Als het om een maaltijd gaat, mag je naast de kuur caloriearm eten tot je nemen. Voldoende drinken is essentieel bij dit soort kuren. Dagelijks moet je minstens 2 liter vocht drinken om te voorkomen dat afvalstoffen in het lichaam blijven.

Maaltijdvervangers en pillen werken niet alleen

Het gebruik van maaltijdvervangers heeft over het algemeen een snel gewichtsverlies tot resultaat. Het probleem is dat je hierdoor niet je voedingsgewoonten verandert. De kans is dus groot dat de pondjes of kilo’s na het volgen van een kuur er weer bij komen. Je moet vermageringsproducten niet te lang gebruiken. Wanneer je dit te lang gebruikt kan er een tekort ontstaan aan bepaalde voedingstoffen. Wil je langer dan vier weken vermageringsproducten gebruiken, dan is medisch toezicht gewenst.

Van pillen val je af zonder een dieet te volgen. Tenminste, zo beweert men op de verpakking van deze pillen. Er zijn bepaalde pillen die in de maag opzwellen, waardoor je geen hongergevoel meer hebt. Een groot bezwaar, zoals eerder aangegeven, is dat degene die vermageringsproducten gebruikt niet zijn of haar voedingsgewoonten verandert. Na een kuur vervalt men binnen de kortste keren in het oude eetpatroon, ook wel jojo-effect genoemd. Van het volgen van een niet te streng vermageringsdieet in combinatie met meer beweging, is op lange termijn vaker succesvol.

Share Button