Waarom afvallen lastiger is als je ouder bent

 

Als je jong bent, is het niet moeilijk om een paar kilo kwijt te raken als je iets te zwaar bent. Als je ouder wordt, gaat het steeds meer moeite kosten. Daarnaast kom je makkelijker aan als je ouder wordt. Dit komt doordat de hormoonhuishouding verandert vanaf een jaar of 40. Lees hier hoe je toch af kunt rekenen met je overtollige kilo’s als je ouder wordt.

Slaap voldoende
Als je voldoende slaapt, is het makkelijker om gezond te eten. Verleidingen weerstaan gaat namelijk beter als je je energiek voelt dan als je moe bent. Meer energie betekent meer wilskracht. Daarnaast wordt er minder leptine aangemaakt als je weinig slaapt, het hormoon waardoor je je verzadigd voelt. Als je dus onvoldoende slaapt, heb je meer zin om te eten. De combinatie van minder wilskracht en meer trek maakt  het moeilijk om van de ongezonde producten af te blijven.

Beweging en eiwitten

Als je ouder wordt, neemt de spiermassa af. Zodra dit proces begint, wordt het nog moeilijker om af te vallen. Als je de afname van spiermassa tegen wil gaan, zorg er dan voor dat je minimaal vijf keer per week een halfuur matig intensief beweegt. Matig intensief bewegen is bijvoorbeeld met een flink tempo wandelen of flink doorfietsen. Meer beweging is welkom, net als sporten. Na het sporten is het aan te raden eiwitrijke producten te nemen, zoals ei, peulvruchten, vis of noten. Als je na het sporten eiwitten tot je neemt, heeft dit namelijk een positief effect op het spierherstel.

Vezelrijke voeding
Zorg voor een vezelrijke voeding. Voeding met vezels bevat vaak weinig calorieën en vezels vullen de maag, zodat je vol zit en niet naar ongezonde voeding grijpt. Ga voor volkorenproducten, zilvervliesrijst of quinoa. Eet ook veel groenten en fruit.

Voedingssupplementen voor senioren.

Als je wat ouder bent en nog actief bent, bijvoorbeeld door veel te wandelen of sporten, kan het verstandig zijn bepaalde voedingssupplementen zoals vitaminen en extra mineralen te slikken.  Op de website voedingssupplementen-shop.nl vind je alle voedingssupplementen voor 50, 55, 60 en 65 plussers met speciale aandacht voor vrouwen in de overgang en mannen met prostaatproblemen.

Mannen die ouder worden hebben baat bij pompoenpitolie of pompoenpitten

Mannen boven de 50 hebben meestal last van zwaarder worden en buikvet.  Gezond blijven eten en veel bewegen is ook voor de 50 + mannelijke senioren het devies.  Wat ook een advies is voor mannen van 50 jaar en ouder is regelmatig pompoenpitten en pompoenpitolie te gebruiken. Zowel pompoenpitolie als pompoenpitten bevatten gezonden vetten en mineralen zoals zink. Ze bevatten echter ook stoffen die helpen bij prostaatproblemen en soms zelfs prostaatproblemen voorkomen.

Zo heb je als senior niet alleen een gezonde omega olie in huis maar ook nog eens een olie die goed is voor de prostaat. Je kunt pompoenpitten en pompoenpitolie online kopen.

 

 

Eet natuurlijk
E-nummers uit bewerkte voeding kunnen ervoor zorgen dat je niet optimaal vet kunt verbranden. Eet daarom enkel natuurlijke voeding, het zal je lichaam en je energieniveau enorm goed doen.
Zodra je goed slaapt, eet en beweegt volgens deze afslanktips zul je merken dat je je beter voelt. Je zult het ook op de weegschaal en in de spiegel gaan zien.

 

Heb jij overgewicht en wil je afvallen? Klik dan hier.

Share Button