Wandelvakantie

Afvallen door wandelvakantie.

Wie van actieve vakanties en wandelen houdt, heeft vast wel eens overwogen een wandelvakantie te boeken.

Wandelvakanties bieden vele voordelen waaronder gezond kunnen afvallen. Tijdens zo een actieve vakantie waarbij wandelen centraal staat, leg je per dag al wandelend 10 tot 15 kilometer af, drink je veel water en thee en eet je gezond.  De ideale ingrediënten om calorieën te verbranden en overtollig vet kwijt te raken. Er zijn echter meerdere types wandelreizen waaronder individuele wandelvakanties, bergsportreizen, groepsreizen en avontuurlijke reizen. Soms valt een wandelvakantie in meerdere categorieën. Een wandelvakantie in Nepal bijvoorbeeld is meestal een groepswandelvakantie en bergsportreis.

Welke type wandelvakantie kiezen?

Welk type wandel vakantie voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van welk type mens je bent. Ben je een groepsmens of juist een individualist?  Houd je van spanning en avontuur of houd je van regelmaat en zekerheid en ben je al tevreden met een wandelweekend of korte vakantie op de Veluwe of in de Achterhoek?  Kortom, of je een individuele wandelreis of groepswandel vakantie moet boeken, hangt helemaal af van je persoonlijkheid. Dat geldt ook tussen de keuzes van een spannende bergwandelvakantie in Nepal of korte vakantie in Nederland.

Wandelvakantie met singles boeken.

Als je alleenstaand bent en van wandelen houdt, is een single wandelvakantie een leuk uitstapje.  Niet alleen is zo een actieve groepsreis super geellig, de kans dat je andere singles ontmoet waarmee je een klik hebt is groot. Er zijn voor wat betreft single reizen vele mogelijkheden.  Ook voor bijvoorbeeld een fietsvakantie of wintersport vakantie.

Korte wandelvakantie of wandelweekend boeken.

Je hoeft natuurlijk niet meteen een vakantie van 2 of 3 weken te boeken. Een korte wandelvakantie of wandelweekend kan ook ontzettend leuk zijn. Toegegeven van een paar dagen wandelen zal je geen 10 kilo afvallen maar gezelligheid is ook wat waard!

 

Share Button

Comments are closed.