Yoga, goed voor je gezondheid

Waarom yoga goed voor je gezondheid is.

Iedereen weet dat gezonde voeding en voldoende bewegen, bijdraagt aan een betere gezondheid.  Vandaag het onderwerp yoga. Yoga is namelijk niet alleen goed voor je lichaam maar oom goed voor je geest. Van yoga word je fysiek en geestelijk fitter.

Vandaar dat honderdduizenden Nederlanders aan yoga doen, thuis, op yoga les of met een vriendinnen club. Omdat yoga ook gekoppeld wordt aan ademhalingsoefeningen, is yoga ook nog eens goed als natuurlijk anti stress middel. Kortom, yoga verdient zeker onze aandacht.

Hatha Yoga, meest bekendste vorm van yoga in Nederland.

Hatha Yoga is waarschijnlijk de meest beoefende vorm van yoga. Bij deze yoga kunst wordt er niet alleen veel aandacht besteed aan asana’s ( lichaamsoefeningen ) maar ook aan pranayama ( ademhalingsoefeningen ). Deze yoga vorm maakt ook mentale spanningen los en is goed om “in evenwicht te komen”.  Je voelt je door het beoefenen van Hatha Yoga rustiger, evenwichtiger en hebt meer energie.

Andere bekende vormen van yoga.

Andere bekende yoga vormen zijn Bikram yoga, vinysia yoga en power yoga.  Het is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke doel en insteek welke yoga bij jou past.

Yoga weekend of yoga vakantie boeken.

Naast yoga lessen of yoga bij je thuis zijn er meer mogelijkheden om van yoga te genieten. Neem bijvoorbeeld eens deel aan een yoga weekend en geniet met anderen van een relax weekend met yoga en meditatie aan zee. En als je op je vakantie van yoga en gezond eten wil genieten, is een georganiseerde yoga vakantie zeker ook wat van jou.

wat dacht je van een yoga vakantie op Ibiza, een yoga retreat in India of een yoga verwen vakantie in Nederland??

Share Button

Comments are closed.